Αρχική - Home arrow Ανακοινώσεις - Νέα arrow ΧΑΡΤΟΣΗΜΑΝΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑΝ

ΧΑΡΤΟΣΗΜΑΝΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑΝ

ΑΘΗΝΑ 29/1/2009

 Αρ. Πρωτ. 4234

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΑΑ                                                                                                                                                                                   
ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ (Τ.Α.Ν.)                                                                                                                                                                                                           
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ : ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 53 Πληροφορίες : Μ. ΤΡΙΦΤΗ
ΤΗΛ.210-5296231, FAX : 210-5296232

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 416


Κοινοποίηση απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ – ΤΑΝ)

 
Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ) της 14/1/2009, εξετάστηκε το θέμα των αιτήσεων δικηγόρων υποβαλλόμενες στο Τομέα, χωρίς να φέρουν το προβλεπόμενο ένσημο, βάσει της ΥΑ Φ. 10041/21224/931/07 που υποχρεούνται, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παρ. 1, εδ. ια' του ΝΔ 4114/60 όττως ισχύει.


Προκειμένου στο εξής να εφαρμοστούν σωστά οι διατάξεις του ΝΔ 4114/60 η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε ότι: Η μη σήμανση των υποβαλλομένων αιτήσεων από τους ασφαλισμένους στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών, είτε μέσω ΕΛΤΑ είτε μέσω FAX, και η μη επικόλληση των προβλεπομένων ενσήμων στις αιτήσεις καθιστά το έγγραφο άκυρο και δεν λαμβάνεται ουδόλως υπόψιν. Η διάταξη του άρθρου 10 παρ. 6 του Ν.Δ. 4114/60 σε συνδυασμό και με την διάταξη της παρ. 1 εδαφ. 1β του ιδίου Ν.Δ. είναι ρητές και κατηγορηματικές και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.


Οι παραλαμβάνοντες τις αιτήσεις χωρίς επικολλημένο το σχετικό ένσημο υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις και είναι υπόλογοι έναντι του Ταμείου. Οι υπάλληλοι του Ταμείου και οι λοιποί υπόλογοι αυτού, υπόχρεοι για τον έλεγχο και την απόδοση των πόρων του Ταμείου δι' ενσήμου, οφείλουν είτε να μην τταραΛαμβάνουν την αίτηση είτε να μην απαντούν σ' αυτή, εφόσον δεν φέρει επικόλληση του σχετικού ενσήμου.


Τούτο μπορεί να ελέγχεται και να διαπιστώνεται: α) όταν η αίτηση υποβάλλεται στο πρωτόκολλο του Ταμείου, είτε αποστέλλεται δια του ταχυδρομείου, πρέπει να έχει επικολλημένο το ένσημο του Ταμείου β) όταν υποβάλλεται με FAX να φαίνονται στην αίτηση επικολλημένα τα ένσημα και διαγραμμένα με την σφραγίδα του αιτούντος.

 

 

< Προηγούμενα Επόμενα >

Online χρήστες

Έχουμε 13 επισκέπτες σε σύνδεση