Ανακοινώσεις - Νέα

Δικαστικοί επιμελητές: Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τη λήξη της απόχης τους και την επιστροφή στα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 4/5/2020 ανακοίνωσαν οι δικαστικοί επιμελητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών, θα επιδίδονται κανονικά έγγραφα και δικόγραφα που δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες τους σύμφωνα με τις ΚΥΑ που έχουν δημοσιευθεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όλες οι πράξεις εκτέλεσης και η προδικασία εκτέλεσης έχουν ανασταλεί έως 15 Μαϊου και αναμένεται μέχρι τότε τη νέα ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος είχε ενημερώσει πως οι δικαστικοί επιμελητές σε όλη τη χώρα επιστρέφουν σταδιακά στα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων Δικαστικών Επιμελητών της Χώρας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών έχει ως εξής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα, 30/4/2020, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα τη λήξη της αποχής μας, οπότε από Δευτέρα 04/05/2020 επιστρέφουμε στα καθήκοντά μας και επιδίδουμε έγγραφα και δικόγραφα που δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες τους σύμφωνα με τις ΚΥΑ που έχουν δημοσιευθεί.

Όλες οι πράξεις εκτέλεσης και η προδικασία εκτέλεσης έχουν ανασταλεί έως 15 Μαϊου και περιμένουμε μέχρι τότε τη νέα ΚΥΑ για την οποία θα σας ενημερώσουμε μόλις δημοσιευθεί.

Η απόφασή μας για αποχή, θεωρούμε ότι ήταν ορθή και επιβεβλημένη, προκειμένου να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και το κοινωνικό σύνολο από τη διασπορά του covid 19. Θεωρούμε ότι βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας στη γενική προσπάθεια και συνέβαλε θετικά στο αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα στη χώρα μας, δηλαδή στον έλεγχο της πανδημίας και στη στήριξη του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.

Στη μεταβατική αυτή περίοδο και στη προσπάθεια που γίνεται για να επανέλθει το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής Κοινωνίας και εμείς στην κανονικότητα, στην μετά καραντίνα εποχή, με τη γνώση βεβαίως ότι θα αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων μας αποφασίσαμε στο Δ.Σ. και στείλαμε έγγραφα, σε Αστυνομικά Τμήματα, Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Εισαγγελίες, Πιστωτικά Ιδρύματα, Υποθηκοφυλακεία, ΕΛ.ΤΑ, με αιτήματά μας να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα που προβλέφθηκαν στην από 24.4.2020 εισήγηση της 33ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημοσίας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και παράλληλα να διευκολύνουν το έργο μας παραλαμβάνοντας τα προς επίδοσιν έγγραφα και δικόγραφα με ταχύτητα και ασφάλεια στους ισόγειους χώρους υποδοχής, αν αυτό είναι δυνατόν, διαφορετικά να υπάρχει ανακοίνωση στην είσοδο του κτιρίου με το όνομα του εντεταλμένου υπαλλήλου, τον όροφο και το γραφείο επίδοσης.

Επίσης, να εξυπηρετούμαστε κατά προτεραιότητα προς αποφυγήν συναθροίσεων και ατελείωτων σειρών, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει, όπως όλοι γνωρίζουμε. από 27/4 στα Υποθηκοφυλακεία. Ελπίζουμε στην κατανόησή τους στα εύλογα και δίκαια αιτήματά μας.

Για να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η κανονικότητα στη ζωή μας και η έξοδος από την πανδημία ή δυνατόν χωρίς κανένα κρούσμα, αλλά και η αγαστή συνεργασία μας με όλους τους Φορείς και με το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας, θα πρέπει πρώτοι εμείς να τηρήσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής, προκειμένου να διαφυλάξουμε την Κοινότητα της οποίας είμαστε μέλη και μάλιστα μέλη με σημαντικές πιθανότητες για τη μετάδοση του ιού λόγω της φύσης του επαγγέλματός μας.

Στην κοινή βάση της πρόληψης και προστασίας σας συστήνουμε τα εξής, τα οποία είναι και οδηγίες του ΕΟΔΥ:

1. Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών σας πριν φύγετε από το γραφείο ή το σπίτι σας.

2. Πριν εισέλθετε σε κτίριο για να επιδώσετε, απολυμαίνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό και φοράτε γάντια και μάσκα μιας χρήσεως. Το ίδιο ισχύει και για τον συμπράττοντα μάρτυρα, αν έχετε προσλάβει.

3. Κατά τη διάρκεια της επίδοσης τηρείτε απόσταση από τον προς ον η επίδοση, αλλά και τον συμπράττοντα μάρτυρα τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

4. Χρήση του δικού σας στυλό μόνο από εσάς, οι παραλαβόντες ή ο μάρτυρας θα πρέπει να υπογράφουν με δικό τους στυλό. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να απολυμαίνετε το στυλό σας αμέσως μετά με αντισηπτικό.

5. Κατά την έξοδό σας από το κτίριο, αφαιρείτε με προσοχή τα γάντια, απολυμαίνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό, αφαιρείτε τη μάσκα και τα ρίχνετε σε κλειστό κάδο απορριμμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε κάθε επίδοση πρέπει να τηρηθεί κι επαναληφθεί η διαδικασία με χρήση νέων υλικών. Επίσης να αποφεύγετε την επαφή των χεριών σας με το πρόσωπό σας. Όσον αφορά την προσέλευσή σας στα γραφεία του Συλλόγου, θα γίνεται υπό προϋποθέσεις και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που είναι οι εξής:

1. Χρήση μάσκας και γαντιών κατά την είσοδό σας στα γραφεία.

2. Ανώτερος αριθμός 2 ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται συγχρόνως εντός των γραφείων. Θα είστε σε αναμονή, σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός έχει ήδη καλυφθεί.

3. Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλον.

4. Τα έγγραφα που επιθυμείτε να καταθέσετε στο Σύλλογο, θα τοποθετούνται σε ειδικό γραφείο από εσάς, προκειμένου να μην υπάρχει άμεση επαφή με τις υπαλλήλους.

5. Εάν θέλετε να παραλάβετε έγγραφα, θα τα τοποθετεί η υπάλληλος του Συλλόγου στο ειδικό γραφείο, θα τα παραλαμβάνετε και θα αποχωρείτε άμεσα, προκειμένου να εισέλθουν οι επόμενοι.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. θα είναι στη διάθεσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για ν’ ακούνε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και να δώσουν άμεσα λύση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος φρόντισε να έχει στα γραφεία του κάποιο απόθεμα σε υφασμάτινες μάσκες και αντισηπτικά τα οποία, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, θα χορηγούνται ισομερώς στα μέλη μας που δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν ή λόγω έλλειψης δεν μπόρεσαν.

Log in